Кількість
|
Вартість
|
||
|
Глечики, декантери та лимонадники для подачі напоїв
Сервірувати святковий стіл, красиво подати напої до буденної трапези, допомагає скляний посуд, зокрема різноманітні глечики, лимонадники. Наливати воду, соки чи лимонад у склянки набагато приємніше з красивого глечика чи декантера. Магазин Lovelystore пропонує глечики купити в Україні, представлені в широкому асортименті. Також ви можете придбати красиві та зручні лимонадники, декантери.
Що таке і для чого потрібен декантер?
Під цим складним словом ховається звичайний графин зі скла, визначеної форми, призначений для декантації вина. Декантація — це процес повільного переливання вина в графин, під час якого вино насичується киснем, відділяється осад.
Декантація напоїв з'явилася декілька століть тому. Тоді скляний посуд був великою рідкістю, тому вина зберігалися в дерев'яних бочках. Щоби красиво подати вино до столу, його наливали в скляні графини. Ще тоді було помічено, що після такої маніпуляції букет краще розкривається, стає цікавішим, позбавляється осаду. Хоча пізніше вино почали продавати в скляних пляшках, традиція переливати його в декантер збереглася.
Для чого потрібна декантація вина? В процесі декантації старих вин краще відділяється осад. Коли переливають молоді вина, вони насичуються киснем, краще розкриваються їх смакові властивості, повний букет ароматів. Згідно з рекомендаціями, вино краще відкривати за 8 годин до подачі на стіл, проте декантація прискорює цей процес. Декантери найчастіше мають округлу форму нижньої частини, завдяки якій вино краще насичується киснем.
Молоді вина краще наливати в посудини з шийкою у формі воронки, щоби максимально наповнити їх киснем. Також декантер з молодим вином потрібно похитувати, щоби прискорити насичення напою киснем. Довга шийка також прискорює насичення вина киснем, краще розкриває його букет.
Декантери для білих вин відрізняються широким округлим корпусом, циліндричною шийкою, котра створює вузький струмінь вина. Декантер з білим вином необхідно попередньо охолодити.
Молоде вино наливають у декантер швидко, щоби прискорити процес наповнення киснем та кращого розкриття смаків, ароматів. Старе вино, навпаки, наливають повільно, щоби відокремити осад, котрий утворюється в процесі витримки.
Декантер також є елементом сервірування столу — вино, подане в естетичному графині, точно прикрасить стіл.
Ви можете самостійно зрозуміти різницю між звичайним вином та напоєм після декантації. Для цього половину пляшки налийте в декантер, іншу — залиште в пляшці. Після цього спробуйте те саме вино з келиха — ви точно відчуєте різницю.
Ви можете обрати декантер як самостійний виріб чи в комплекті зі склянками. Такий набір буде чудовим доповненням до святкового столу. Окрім вин у декантер можна наливати й безалкогольні напої, в такому випадку виріб перетворюється на графин.
Зручні та естетичні глечики для напоїв
Подавати до столу безалкогольні напої, наприклад, воду, соки, фруктові коктейлі, зручно у глечиках. Часто такі вироби оснащені пластиковою накладкою на верхній частині, котра захищає скло від пошкоджень. Також пластикова накладка оснащена ручкою, за котру глечик дуже зручно тримати. Рифлений корпус покращує зручність користування таким предметом, адже глечик не вислизає з рук.
Якісний та естетичний лимонадник купити в Україні також пропонує магазин Lovelystore, де ви знайдете ці вироби для вашого дому в широкому асортименті.
Особливої уваги заслуговує глечик, виконаний у вигляді кактуса. Глечик має видовжену форму, виконаний в зеленому кольорі та декорований дрібними шипами, подібно кактусу.
Цікавий різновид глечика — скляна банка місткістю 4 літри, оснащена маленьким краником у нижній частині. Таку банку можна використовувати для подачі соку на фуршетному столі. Також банка з краником буде актуальною в кафе, ресторанах — її можна встановити на кухні, щоби пришвидшити подачу напоїв клієнтам.